Gebruik van een PC

Computer hulp Utrecht

Als uw modem gebaseerd is op Windows XP, wilt u misschien een paar instellingen resetten om uw netwerk terug te krijgen. U kunt de opdrachtprompt vanaf uw taakbalk uitvoeren terwijl u in uw e-mailaccount werkt om deze taak uit te voeren.

Nu moet je weten dat er twee delen zijn in het IP adres. De hoge waarde aan de linkerkant is de netwerk ID. Dit nummer is belangrijk omdat het een uniek identificatienummer is voor je netwerk. De lage waarde, die direct na de netwerk-ID staat, is het IP-adres van de computer.

Hoewel u beide delen van het IP-adres handmatig kunt toewijzen, kunt u ook een programma gebruiken dat het IP-adres automatisch omzet in de gewenste resolutie. Dit programma zal de nieuwe instellingen automatisch naar de router en modem sturen.

Er zijn gratis programma’s die deze taak kunnen uitvoeren op uw computer. Deze bieden echter niet de nauwkeurigheid die het gebruik van een speciaal programma biedt. Bovendien zijn deze gratis programma’s misschien te duur voor uw behoeften. Het beste alternatief is om een klein stukje hardware te installeren dat zowel het inkomende IP-adres leest als het wijzigt in het gewenste adres. U kunt er zeker van zijn dat de router verbonden blijft met de modem, zelfs met het hoge IP adres.

Het IP adres van 192.168.1.1 is gelijk aan het IP adres van 192.168.0.1. Dit adres komt echter voor het punt scheidingsteken . Wanneer de router met de modem is verbonden, zal dit IP-adres gelijk zijn aan 192.168.1.2. Wie op het Internet wil kunnen surfen zonder een computer nodig te hebben, moet de router met het IP-adres 192.168.1.2 aanschaffen. Zodra deze software is geïnstalleerd, moet de router worden aangesloten op het breedbandnetwerk.

Het is niet zo dat de installatie van deze software niet belangrijk is, het is eerder om te overwegen hoe belangrijk het is om verbonden te zijn met het breedbandnetwerk. Als u de Windows firewall niet hebt geïnstalleerd, moet u contact opnemen met het gratis nummer van de klantenondersteuning voor dit product en zij zullen u kunnen begeleiden bij het instellen van de software op uw computer.

Lees meer:
Systeembeheerder Utrecht
Ict hulp

Als uw modem gebaseerd is op Windows XP, wilt u misschien een paar instellingen resetten om uw netwerk terug te krijgen. U kunt de opdrachtprompt vanaf uw taakbalk uitvoeren terwijl u in uw e-mailaccount werkt om deze taak uit te voeren. Nu moet je weten dat er twee delen zijn in het IP adres. De…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.